Tiada alasan untuk tidak solat

>> Tuesday, September 28, 2010


Pelbagai alasan orang tak nak solat – seluar kotor lah (dah tau kotor kenapa pakai?) , tak sempat (sibuk pergi open house), tak ada masjid/surau dan yang paling menyedihkan apabila kawan tak solat kita pun tak solat kononnya takut dipanggil alim sedangkan solat adalah kewajipan kita.

Peringatan untuk diri sendiri juga anda – tiada alasan untuk ponteng solat. Malaikat di bahu kiri kita tidak pernah jemu mencatatkannya. 

Semoga gambar-gambar di bawah memberi sedikit keinsafan kepada kita supaya tidak lalai menunaikan kewajipan kita sebagai seorang hamba.
























(sumber)

13 comments:

❤NazirahMoktar❤ February 2, 2011 at 1:53 PM  

rase bangge tgk.sebab org kite jrang nak buat mcm ni

shaharizuan February 24, 2011 at 9:32 AM  

Sejuknya mata mujahadah saudara kita yang solat di mana-mana sekalipun...

shaharizuan February 24, 2011 at 9:33 AM  

Sejuknya mata lihat saudara kita bersolat walau di mana-mana sekalipun...

p@kcikLie / mamadiana April 6, 2011 at 5:22 PM  

mohon dikongsi utk pengunjug blog saya nanti...Tq.

PD April 15, 2011 at 6:59 AM  

Subhanallah... kempen mengajak solat, ini pun satu dakwah, terima kasih kerana usaha mengumpulkan gambar2, mohon dipamerkan di blog saya

PD April 15, 2011 at 6:59 AM  

Subhanallah... kempen mengajak solat, ini pun satu dakwah, terima kasih kerana usaha mengumpulkan gambar2, mohon dipamerkan di blog saya

Anonymous April 18, 2011 at 5:46 PM  

alhamdulillah..masih ramai yg mengerjakan solat apabila masuk waktunya, tdk kira situasi...di negara timur tengah ini, fenomena ini menjadi kebiasaan. bagi pekerja2 p.raya, akan membentangkan tikar utk berjemaah apabila masuk waktu..ada sesetengahnya menyediakan membentangkan tikar/carpet diluar premis mereka..ramai yg nerjemaah. pada sesuatu acarapun mereka akan solat di padang, ditpt parking dll asalkan tpt itu suci utk bersolat. tapi kalau di negara kita, apabila ada org yg melakukannya sudah pasti ianya menjadi tumpuan ramai..kerana tdk ada yg berbuat demikian...wallahu 'alam

Khairil May 9, 2011 at 11:08 PM  

kalau ada org kita sembahyang kat luar mesti ada yang akan kata nak menunjuk2...walhal mana2 tempat di bumi allah ni boleh kita bersembahyang janji tmpt tu bersih & suci...

fadzly May 14, 2011 at 2:27 PM  

salam...

kat malaysia memg jarang org buat mcm nie..mf ckp org malaysia suke berpandangan negatif(tapi buken semua ye) kalau ade org buat mcm nie mesti org akan ckp saje nk menunjuk2...everybody got their point of view....

jom follow blog sya

mzulfadzly.blogspot.com

have a nice day

PEMUDA UMAR June 5, 2011 at 8:28 PM  

Salam...
minta kebenaran utk copy dan paste kat blog sye...

http://syabab-umar.blogspot.com
(^_^)

Abdullah August 5, 2011 at 9:10 AM  

Tiada kata2 lebih atas dari gembira melain segala puji kepada Allah. Dtglah ke Chehnya dan lihatlah kami lakukan perkara yg sama dalam keadaan yang berbagai. Tiada foto dan tiada pautan. Ingatlah insan seagama anda di sini.

The Nazir October 20, 2011 at 2:35 AM  

im proud of my brothers worldwide
may we all reunite under one khilafa again..ameen

ComekCute November 17, 2011 at 3:34 PM  

Salam...
minta kebenaran utk copy dan paste kat blog sy...

http://zainimar.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP