Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda

>> Thursday, March 24, 2011

Lokasi segitiga bermuda

Dalam buku tulisan Muhammad Isa Dawud (MID) yang bertajuk Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda, perihal Dajjal atau Samirah telah dikemukakan dengan hujah yang begitu dramatik sekali. Huraian, fakta dan hujah MID dalam bahagian asal usul Dajjal amat baik sekali dan terdapat banyak fakta-fakta terbaru yang dikemukakan. Antara fakta yang paling besar hikmahnya ialah cerita Samiri membina patung anak lembu. Dahulunya kita semua kurang ambil kisah tentang kisah Samiri, kita cuba mengetahuinya sebagai penyesat Bani Israel. Tetapi kini, rahsia penonjolan nama Samiri dalam Al-Quran sudah TERBONGKAR, Samiri adalah ad-Dajjal dan Dajjal adalah Samiri. Cuma nama Dajjal adalah sebagai gelaran dan Samiri adalah nama sebenar.

Download e-book dari karya Muhammad Isa Dawud

Pada Bab 1, buku ini menampilkan tajuk Dajjal : Kelahiran, Pertumbuhan dan Kehidupan Khasnya Yang Membentang Luas. MID semasa memulakan bab ini berkali-kali memperingati para pembaca akan kesan pendedahannya itu.

Beliau sedar bahawa apa yang didedahkan akan memporak-perandakan pemikiran-pemikiran jumud sesetengah umat Islam tentang Dajjal. Beliau juga sedar bahawa pendedahan yang bakal dilakukan akan menimbulkan kesangsian yang mendalam. Namun semua penjelasan itu mungkin sedikit mententeramkan keadaan apabila ada bukti-bukti bertulis dari manuskrip-manuskrip kuno yang telah dibuat kajian.

Bab ini mendedahkan sejarah jelas akan hadith yang bermaksud berikut: 

“Ayah dan ibu Dajjal itu melalui perkahwinan selama tiga puluh tahun tanpa melahirkan seorang anak pun. Kemudian lahirlah dari mereka seorang anak laki-laki yang buta sebelah matanya. Ia menjadi seorang yang paling merbahaya dan paling sedikit manfaatnya, kedua matanya tertidur tetapi hatinya tetap terjaga.”
(Riwayat Imam Ahmad)
Daripada hadith di atas Muhammad Isa Dawud (MID) menjelaskan secara terperinci akan keluarga Dajjal yang berasal dari kampung bernama Samirah di Palestin. Kampung ini kemudian harinya akan menjadi pusat pemerintahan empayar Islam pada zaman Nabi Daud dan Nabi Sulaiman a.s.

Dalam pendedahan itu, MID mengisahkan kelahiran Dajjal bermula dari bagaimana benih ibu dan bapanya bercantum. Menurut MID, ibu bapa Dajjal adalah dari baka anak luar nikah yang lahir dari kesedudukan haram sesama mahram.
Mereka berdua juga penyembah patung lembu yang ketika itu agama berhala bagi bangsa Yahudi di Palestin sebelum kelahiran Musa. Ibu bapa Dajjal telah melakukan penyembahan dan berdoa kepada patung lembu mereka untuk mendapatkan anak.

Setelah 30 tahun maka lahirlah seorang anak yang diberi nama Samiri. Nama itu diberi sempena nama kota Samirah tempat tinggal mereka.

Setelah sampai beberapa ketika, Allah menurunkan bala ke atas penduduk kampung itu. Semua penduduknya yang engkar ajaran Nabi Ibrahim telah dimusnahkan oleh para malaikat.

Namun demikian, Allah mengarahkan Jibril a.s. menyelamatkan anak kecil bernama Samiri dan diletakkannya di sebuah pulau terpencil di laut Syam. Di pulau itu, seekor binatang besar bernama Al-Jasasah bersama Jibril memelihara Samiri atas arahan Allah SWT. Samiri tinggal di pulau itu dan belajar ilmu-ilmu Tauhid dari AL-Jasasah. Kisah binatang itu ada dijelaskan dalam sebuah hadith yang mengisahkan Tamim Ad-Dhari terdampar di sebuah pulau dan berjumpa binatang berbulu.

Sehingga suatu waktu, Samiri keluar merantau ke luar dari pulau dengan menumpang sebuah kapal yang kebetulan berlabuh di pulau itu. Maka sejak itu, Samiri mula mengenal masyarakat dunia.

Seratus tahun selepas itu, maka lahirlah Nabi Musa di Mesir. Samiri berangkat ke Mesir kerana terdengar kehebatan Firaun dan dakwah Nabi Musa. Samiri yang buta sebelah itu bekerja sebagai khadam di sana. Dia melihat segala perkara yang berlaku di Mesir.

Hatta dia juga mengikut bersama pengikut-pengikut Nabi Musa lari ke Laut Nil untuk menyelamatkan diri dari kejaran tentera Firaun. Nabi Musa juga tidak tahu bahawa salah seorang pengikut yang menyertai rombongan mereka itu ialah Samiri.

Semasa Nabi Musa meninggalkan Bani Israel bersama Nabi Harun, maka disitulah terjadinya suatu peristiwa berpaling tadah kaum Bani Israel. Samiri telah mempengaruhi Bani Israel agar kembali menyembah berhala dengan membina patung lembu betina. Kisah ini telah pun dicatatkan dalam al-Quran surah Ibrahim. 


Menurut Muhammad Isa Dawud, Dajjal melewati pelbagai negeri yang mempunyai sempadan pantai dan laut. Perjalanan Dajjal merentasi pelbagai negeri ini adalah untuk mencari penduduk-penduduk yang dirasakan boleh menerimanya sebagai Tuhan atau setidak-tidaknya Anak Tuhan. Itulah nafsu tertinggi bagi dirinya dalam mencari kepuasan di dunia yang telah ia kembarai sejak sekian lama.

Bab 3 dalam buku ini juga menyentuh mengenai Dajjal yang telah menemui suatu kaum yang dirasakan nya mampu bagi ia menyamar diri sebagai tuhan mereka. Kaum ini ditemui olehnya di sebuah daerah di Amerika Selatan.
Namun begitu, ia masih tidak puas. Dajjal mahu kekuasaannya dianggap sebagai tuhan lebih hebat dari Firaun yang pernah dilihatnya. Maka Dajjal meneruskan perlajanan ke seluruh kawasan khususnya di pantai Miami sekitar abad ke-8 M. Ideologi penyembahan dirinya sebagai tuhan disebar seluas-luasnya. Penduduk amat percaya kerana kebijaksanaan dan ilmu yang dimilikinya.

Salah satu perkara penting dalam bab ini ialah ia menjelaskan tentang berlakunya penemuan Dajjal terhadap kawasan Segitiga Bermuda yang didiami oleh Iblis. Menurut Muhammad Isa Dawud, di sinilah bermulanya semua perencanaan konspirasi seluruh dunia.

Dalam Bab 3 yang bertajuk Benteng Dajjal Di Segitiga Bermuda Dan Masalah Mesir, MID memulakan penulisannya dengan al-Baqarah, yang bermaksud; bicaranya dengan memetik ayat 30 dari surah 
“Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat: Sesungguhnya Aku akan menjadikan seorang khalifah di (muka) bumi,”
Muhammad Isa Dawud cuba menyimpulkan mengapa Dajjal memilih Segitiga Bermuda?. Pada penyelidikan beliau, Dajjal memilih menetap di air kerana Dajjal sudah mahir akan selok-belok air sejak sekian lamanya. Tambahan pula, si laknat itu memang tinggal dan membesar di pulau kecil yang jauh terpencil dari tanah besar.

Dajjal dilihat berjaya membina satu penempatan khusus olehnya walaupun tempat yang dipilih itu sudah pun dipelopori oleh Iblis laknatullah. Muhammad Isa Dawud percaya Dajjal membina penempatan yang penuh saintifik diluar jangkaan kemampuan pemikiran manusia. Proses pembinaan itu menurutnya telah dibantu oleh jin dan syaitan sendiri. Menurut beberapa manuskrip kuno Yahudi, yang masih disimpan terun-temurun oleh beberapa buah keluarga Yahudi, ketika berlakunya kejaran Firaun dan tenteranya keatas pengikut-pengikut Nabi Musa as, Samiri yang turut sama berada dalam kumpulan itu telah terlihat 'lukisan-lukisan aneh' yang berada didalam Laut Nil. Lukisan-lukisan aneh itu dipercayai sebagai lukisan peninggalan bangsa-bangsa jin yang telah dimusnahkan sebelum wujudnya manusia di muka bumi ini. Bermula dari situlah, Dajjal sudah mengenali suatu bangsa yang mampu memberinya bantuan yang tidak mampu diberi oleh manusia biasa.

Namun ada sesuatu yang menarik tentang pandangan MID mengenai proses bantuan dari jin dan syaitan ini. Menurutnya, sejauh mana pun pertolongan yang diberi oleh syaitan dan jin, ‘pertolongan’ itu tidak mungkin ‘melampaui’ permohonan Nabi Sulaiman a.s. Apakah permohonan Nabi Sulaiman a.s. itu?

Permohonan baginda dinyatakan secara jelas dalam al-Quran surah as-Shod, ayat 35.
“Wahai Tuhanku, ampunilah aku, berilah aku kerajaan (kekuasaan) yang tidak layak (dimiliki) seseorang sesudahku …”

15 comments:

makhlukChantik March 24, 2011 at 12:40 PM  

ada sambungan tak bagi artikel nie?? best la....huhu..

Zharif Alimin March 24, 2011 at 3:30 PM  

saya akan update nanti..

boleh klik kat bawah ni kalau x sabar2 nak tahu :)

http://ibnuyaacob.com/?p=610

http://aku-macjay.blogspot.com/2011/03/dajjal-di-negeri-negeri-tertangga.html

MacJay March 24, 2011 at 4:05 PM  

Assalamualaikum En Zharif Alimin,

Untuk pengetahuan Tuan, artikel 'Misteri Kehebatan Teknologi Zaman Nabi Nuh' tiada kaitan langsung dengan artikel diatas.

Artikel diatas adalah artikel kedua untuk Kisah Segitiga Bermuda, Dajjal, UFO dan Alien (Manusia) Part 1 [http://aku-macjay.blogspot.com/2010/10/kaitan-segitiga-bermuda-dajjal-ufo-dan.html]

ANA March 24, 2011 at 6:19 PM  

Assalaamu'alaikum w.b.t....... Bagus pendedahannya bro. Walaupun ada segelintir yang mengkritik, anggap saja itu asam garam dalam memperkatakan kebenaran. Akan ada lah golongan yang hasad dengki dan benci tak tentu pasal hehe

Sememangnya bukan lah kita katakan Teori KOnspirasi ini 100% betul, ttp bukti2 yang ada setakat ini saya tidak lihat ada HUJJAH2 yang boleh menjawab satu persatu untuk menyangkal.

Yang biasanya ada, tuduhan mengatakan PENIPU, BODOH dan seumpamanya. Jika kita berdialog di atas pentas, adakah beradab dan professional mengatakan terus kepada pihak lawan BODOH atau PENIPU? Itu namanya taktik orang yang TIADA HUJJAH, tetapi hanya ada SAKIT HATI dan SAKIT JIWA :)

Jazaakallahu khoir

Zharif Alimin March 24, 2011 at 8:27 PM  

Thanks mac-jay.

Ana - sy pun x prcya 100% . Tp ni mengubah hidup sy x bersekongkol dgn geng2 dajjal.

Anonymous March 25, 2011 at 10:39 PM  

Sudah lama sy cari buku mid tapi tak jupe? Kat mane ade jual ye.

Zharif Alimin March 28, 2011 at 4:26 PM  

saya pun tgh mencari sekarang ni. mmg susah nak jumpa

Mimfaza Trading April 13, 2011 at 10:09 AM  

memang best tulisan mid ni.
buku ni cetakan terbaru ke? yang buku lama saya ada, tapi cover design tak sama.

Anonymous June 22, 2011 at 1:56 PM  

Assalamualaikum tuan,
saya lum baca buku ni,tapi yg tentang Laut Nil tu bukankah sepatutnya Laut Merah?wallahualam.

Anonymous December 15, 2011 at 3:17 PM  

mohon utk copy paste artikel2 anda boleh??niat utk sebarkan maklumat2 perlu tahu oleh masyarakat.thank you

Anonymous December 21, 2011 at 3:49 PM  

blr sesuatu kt x psti kebenarannya..kembali la pd al-Quran & hadith..lao bnd xde jgn kt ade2 kan..tkot ianya merosakkn akidah secare kt tdk prasan..wallahu-alam..

Archaeo The Wise May 11, 2012 at 11:03 PM  

bukan nak tunjuk pandai ..tapi ....bukan dah tertulis ke dalam hadis ke bahawa , Dajjal itu akan muncul di Isfahan Iran , ...lagi satu ciri ciri dajjal seperti yang dinyatakan di dalam riwayat hadis atau kisah kisah yang dirawayatkan tidak ada dalam cerita berkenaan dengan samiri bahkan ianya tiada kaitan langsung seperti dia boleh mengeluarkan makanan dari tangan , berambut kerinting dan mempunyai perkataan kafir di dahinya ,

Unknown September 17, 2012 at 1:17 PM  

menarik post yang dihasilkan malangnya saya tak berkesempatan membeli buku MID tentang dajjal

Unknown March 8, 2014 at 2:29 AM  

Sungguh..bermanfa,at pengetahuan ini,.tksh

Anonymous October 6, 2014 at 6:51 PM  

HijjazRecordPublishing dah renew buku ni

link download :
http://aku-macjay.blogspot.com/2013/08/dajjal-di-segitiga-bermuda-by-muhammad.html

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP