Misteri Kaabah Yang Menggegerkan "NASA"

>> Wednesday, April 14, 2010

Neil Amstrong telah membuktikan bahawa kota Mekah adalah pusat dari planet Bumi. Fakta ini telah diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah.

Ketika Neil Amstrong melakukan perjalanan untuk pertama kalinya ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, dia berkata, “Planet Bumi ternyata tergantung di kawasan yang sangat gelap, siapa yang menggantungnya ?.”

Para astronot telah menemui bahawa planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi, secara rasmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayang nya 21 hari kemudian kandungan website tersebut hilang yang seolah-olah mempunyai alasan tersembunyi disebalik penghapusan kandungan website tersebut.

Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Kaabah. Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite ( tidak berujung ), hal ini terbuktikan ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih berlanjut terus. Para peneliti Muslim mempercayai bahwa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Kaabah di planet Bumi dengan Kaabah di alam akhirat.


Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu kawasan yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, ertinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di kawasan tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sedikit pun kerana daya tarikan yang sama besarnya antara kedua kutub.

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan gravitasi. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Kaabah, maka seakan-akan diri kita di-charged berulang-ulang oleh suatu kuasa misteri dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah.


Penelitian lainnya mengungkapkan bahawa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga boleh mengambang di dalam air. Di sebuah muzium di Barat, ada tiga buah potongan batu tersebut ( dari Kaabah ) dan pihak muzium juga mengatakan bahawa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem cerekawala kita.

Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah SAW bersabda:
Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.

12 comments:

Mommy Fara March 30, 2011 at 5:40 PM  

info menarik...salam singgah!

Ifti Larina March 30, 2011 at 11:21 PM  

subhanallah menarik sgt fakta nie! sblm nie just tahu yg org stay kt mekah hidup lebih lama. taktau lg fakta ilmiah psl nie. hajarul aswad tu aswad bermaksud hitam kan :)

Zharif Alimin March 31, 2011 at 9:10 AM  

yup aswad bermaksud hitam. hajarul x tau lak apa :P

Anonymous April 1, 2011 at 6:00 PM  

aswad, hitam. Hajar, batu. hajaru al-aswad, batu hitam

Zharif Alimin April 2, 2011 at 12:00 PM  

Tq ...baru saya tahu. Hehe

dwaty May 5, 2011 at 2:07 PM  

subahanallah... MAHA SUCI ALLAH... thanx 4 the info...

Pembawa_Wacana May 11, 2011 at 2:44 AM  

Info yang sangat menarik..... Mungkin nanti nak share dalam blog....itu pun jika diizinkan...:)

Zharif Alimin May 11, 2011 at 8:21 AM  

boleh je share. nak print screen pun blh lagi..hehe

ana farnalicious May 19, 2011 at 4:19 PM  

tengkiu so much ;)

TAUHUSUMBAT August 7, 2011 at 2:19 PM  

Alhamdulillah.. ISLAM agamaku.. 2 thumb up for u mr Zharif

Cik Cyida March 28, 2012 at 2:32 PM  

subahannallah, baru tau hari ini

Eijan April 16, 2012 at 5:29 PM  

Alhamdulillah dan subhanallah...dapat maklumat yang sangat berguna...boleh akak share maklumat ni dgn kawan2?

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP