Penulis Yahudi “kita sudah kalah”

>> Thursday, July 8, 2010


Akhbar rusia yang diterbitkan di amerika telah ditarik balik pengedarannya kerana satu artikel yang ditulis oleh penulis yahudi pada muka surat yang ke tujuh.

Ini terjemahan dari sebahgian artikel tersebut:

Penulis menyatakan:

Sekiranya kita ke gazza untuk membebaskan shalit (yg ditawan hamas sejak 2006) Kami pulang tanpanya.

Sekiranya kita pergi ke gazza untuk menghentikan roket2. Sesungguhnya bertambah jauh roket tersebut (sehingga hamper tel aviv) sehinggalah di hari terakhir dan semakin memberi ancaman.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk menghapuskan hammas sesungguhnya hammas semakin disayangi dan kita telah memberikannya pengiktirafan rasmi.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk menjajahnya Sesungguhnya telah kami sebut bahwa pasukan tentera tidak mampu menguasai satu meter pun di dalam kawasan gazza.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk menunjukkan bahwa kita yang hebat. Sesungguhnya peperangan telah berhenti setelah mana diputuskan oleh pejuang bukannya ketika kita buat keputusan.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk mempamirkan kekuatan kita Sesungguhnya cukuplah kita buat pertunjukkan ketenteraan di tel aviv.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk membunuh pemimpin hammas. Sesungguhnya kita hanya membunuh dua orang dari 500 pemimpin gerakan hammas.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk mendapat simpati dari dunia.. Sesungguhnya pandangan alam telah merubah kepada memusuhi kami. Orang yang dulu bersama kami pun telah memusuhi kami.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk mengembalikan kepercayaan kepada tentera kita.. Sesungguhnya kita telah menambahkan kecut pada tentera kita dan telah menambahkan keyakinan kepada pejuang2 hamas pd diri mereka.Sekiranya kita pergi ke gazza untuk menetapkan kekuatan pencegahan kita sesungguhnya telah jelas bahawa senjata kita, tidak kita gunakannya dengan baik semasa di daratan dengan dua kali percubaan 2006 dan 2008. Ia tidak mencegah hizbullah dan tidak mencegah hammas.Malahan bertambah ancaman dan kesombongan pemimpin2 hammas. Allah yang lebih mengetahui perkara yang akan datang selepas mana telah tersebar maklumat ini dikalangan penduduk setempat iaitu maklumat berkenaan dgn pejuang2 palestin dan kemampuan mereka untuk melawan kita. Kita tidak harus lupa ketika berlakunya pertemuan demi pertemuan untuk perdamaianKita tidak pernah mendengar permintaan hammas walau sekalipun untuk genjatan senjata sehingga kita yang memintanya. Biarlah aku bertanya Siapa yang menakutkan siapa? Allah lebih mengetahui, terdapat 800 ribu penduduk Israel di selatan yang mana mereka akan gementar dan bergegas ke tempat perlindungan apabila mendengar nama hammas. Siapa yang menakutkan siapa ?Akhirnya penulis membuat kesimpulan dengan kata2nya:


Peperangan ini menyebabkan rejim zionis(pertubuhan yahudi antara bangsa) membelanjakan 10.5 trilion dolar. Jumlah ini sama nilainya dengan belanja untuk kempen pengiklanan selama 40 tahun bagi mencantikkan gambaran orang2 yahudi di mata dunia. Dalam masa 22 hari , tentera2 yahudi telah memusnahkan segala2nya. Jumlah 10.5 trilion yang dikeluarkan oleh pertubuhan zionis ini tidak mencukupi bagi membiyai semua perbelanjaan perang ini.Ini juga tidak termasuk kerugian manusia di pihak askar dan orang awam yang terkena roket.

Penulis yahudi ini berkata:

Aku, olmert dan barak mengetahui kerugian manusia yang menimpa kami. Kesemuanya dilarang untuk mendedahkan jumlah kerugian manusia tersebut.

Akhirnya penulis berkata:Cukuplah pembohongan kita selama ini. Sebenarnya kita tidak menang.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP