Misteri Teknologi Zaman Nabi Nuh Yang Disorok

>> Friday, March 4, 2011

Sesungguhnya Piramid Agung bukanlah dibina ketika pemerintahan Firaun Khufu (Cheops) tetapi telah dibina berkurun sebelumnya oleh kerajaan-kerajaan silam yang lepas. Firaun-firaun Mesir hanyalah membaik pulih sahaja piramid-piramid ini yang diwarisi mereka. Hakikat ini lama-kelamaan disedari oleh ramai pengkaji tetapi ia terlalu lama untuk dapat dipercayai oleh masyarakat dunia. Anda boleh tonton filem 10000 B.C dimana terdapat kaum yang membina Piramid ditengah-tengah padang pasir untuk mendapatkan gambaran tentang hal ini. Arkiteknya dalam menentukan lokasi piramid terpaksa melihat jarak bintang dilangit dan koordinasi buruj-buruj dimana pada masa yang sama dia juga adalah ahli astronomi dan ahli nujum Istana.

Gambaran kerja pembinaan piramid [filem 10 000 BC]

Kedudukan ketiga-tiga piramid termasuk Piramid Agung Giza adalah bertepatan dengan kedudukan buruj Orion di langit, dan mengarah tepat ke arah kiblat. Ini antara misteri paling terbesar dalam sejarah kemanusiaan. Siapakah bangsa agung yang mula-mula merencanakan pembinaan Piramid? Sesungguhnya Piramid Mesir adalah penunjuk kiblat paling besar yang terdapat dibumi di mana Allah Yang Maha Agung telah menciptakan bintang-bintang Orion sebagai tanda kiblat dilangit. Piramid Mesir adalah petunjuk arah ke Baitullah di bumi manakala bintang Orion adalah petunjuk arah ke Baitul Makmur di langit. Maha Suci Allah yang menciptakan segala sesuatu tanpa sia-sia. Bangsa misteri yang membina piramid terawal sudah tentu sebuah bangsa yang teramat bijak dan genius dan di zaman itu kemajuan material adalah setanding malah lebih maju dari apa yang kita dapati hari ini.

Tidak percaya?. Cuba anda bayangkan kehidupan manusia sebelum berlakunya banjir besar di zaman Nabi Nuh. Bayangkan kehidupan mereka adalah teramat canggih dengan kereta-kereta mewah dan kotaraya-kotaraya bercahaya serta pesawat-pesawat terbang seperti UFO yang bersimpang siur di udara. Setiap rumah terdapat sistem komputer yang canggih dan kemudahan internet kelajuan tinggi. Tetapi adakah semua itu berguna setelah banjir besar melanda seluruh dunia. Tidak, tidak sama sekali. Nabi Nuh terpaksa memuatkan kapalnya dengan manusia, haiwan-haiwan yang berpasangan serta spesis-spesis tumbuh-tumbuhan yang terpilih. Di sini kita dapat mengetahui bahawa 'profesion' Nabi Nuh bukan sahaja seorang pengembang agama tetapi juga pakar sains zoologi yang handal.

Nabi Nuh boleh membina kapal yang teramat besar hanya berbekal pengikut yang tidak sampai 100 orang? Fikirkan. Seratus (100) orang itupun ada yang wanita dan kanak-kanak jadi jumlah pekerja untuk membina bahtera Nabi Nuh teramatlah sedikit. Malahan pula, para pengikut Nabi Nuh as terdiri daripada orang miskin yang lemah dan melarat sahaja. Nabi Nuh juga telah membina kapalnya dalam jangka masa yang terhad (sesetengah pendapat mengatakan dalam beberapa minggu sahaja). Misteri ini benar-benar memeningkan pengkaji malah ada juga pengkaji Barat yang mendakwa bahawa, Bahtera Nabi Nuh dibina oleh makhluk asing. Sebenarnya kita tidak akan hairan dengan kemampuan Nabi Nuh ketika itu jika kita membayangkan kemajuan manusia sebelum Banjir Besar adalah seperti kemajuan pada masa kini sekurang-kurangnya. Kita boleh membayangkan yang Nabi Nuh membina bahtera di dalam hangar kapal yang besar berserta peralatan dan mesin-mesin yang canggih dibantu sistem perkomputeran yang termaju.

Masih tidak percaya?. Jika kita lihat pada kronologi kemajuan manusia, kita boleh melihat logik atau tidak kenyataan ini. Biar kita ambil jangkamasa dari lahirnya Nabi Isa mengikut kalendar Masehi iaitu 1 Masehi hingga 2009 Masehi. Bagaimana kehidupan manusia di zaman Nabi Isa hidup. Bagaimana kemajuan manusia selepas 2000 tahun selepas kelahiran Nabi Isa? Berapakah jangkamasa Adam manusia pertama sehingga peristiwa Banjir Besar di zaman Nabi Nuh. Katakanlah lebih kurang 2000 tahun (ini anggaran yang amat minimum memandangkan jangkamasa dari manusia pertama turun ke Bumi sehingga Banjir Besar boleh memakan masa beribu-ribu tahun), maka logiklah kemajuan manusia mencapai tahap terhebat dan maju ketika Banjir Besar.

Mayat bergelimpangan di Kota Kuno Mohenjo-Daro mengandung radioaktif

Maka jika berfikir seperti ini, kita tidak akan terkejut dengan kisah-kisah seperti Atlantis dan Lemuria serta Kerajaan Rama yang mempunyai pesawat-pesawat terbang seperti UFO. Peperangan juga melibatkan kuasa nuklear seperti kesan-kesan yang ditemui di Mohenjo-Daro dan Harappa.

Tetapi adakah semua kemajuan itu berguna berguna apabila tibanya bala bencana? Semua kemajuan itu habis tenggelam bersama-sama orang musyrik yang mengingkari perintah Allah SWT setelah hanyut dalam arus kemajuan material dan kecanggihan teknologi yang mengkhayalkan. Manusia ketika itu semakin rakus dengan kebendaan dan berbuat maksiat secara terang-terangan. Tidak hairan jika terdapat parti bogel di sana-sini. Pesta-pesta mandi buih acapkali diadakan di festival-festival besar. Konsert-konsert muzik yang mengkhayalkan seringkali diakhiri dengan pesta seks yang menghairahkan dihadapan sembahan-sembahan berhala yang mereka pertuhankan. Dakwah Nabi Nuh dikesampingkan walaupun sering keluar di media-media antarabangsa.

Bateri Baghdad yang ditemui oleh ahli arkeologi Austria

Mungkin anda berasa lucu dengan senario yang dipaparkan di sini. Ini kerana anda memikirkan Nabi Nuh hidup seperti orang gua, bercucuk tanam dan mengembala kambing sahaja. TIDAK SAMA SEKALI. Lihatlah lukisan-lukisan misteri di dinding kuil-kuil Firaun yang menceritakan satu mitos purba tentang penghasilan tenaga elektrik siap dengan lukisan kabel bawah tanah dan filemen elektrik. Penemuan bateri purba di Iraq dan cakera padat purba Dropa (sehingga kini tidak diketahui sama ada ia berbentuk CD, CD-RW, DVD, DVD-RW atau sebagainya) di China.

Masih lagi tak percaya? anda boleh ke web ini
Web yang mengumpulkan misteri yang tak terungkai disebabkan kita yang percaya kitalah masyarakat paling moden.

 Carkera padat purba yang ditemui di China

Dan yang paling menggemparkan adalah penemuan loji nuklear berusia lebih 2 juta tahun di Oklo, Afrika! Apakah maksud semua ini? Berapa umur Bumi sebenarnya? Berapa umur umat manusia sebenarnya?. Kita tidak boleh menganggarkannya berdasarkan kajian Barat (buku rujukan sejarah di Malaysia banyak merujuk kepada sumber Barat) yang dipengaruhi oleh The Hidden Hand seperti Illuminati dan Freemason. Mereka sebenarnya mempunyai sebab untuk mengelirukan umat manusia. Segala kenyataan sebenarnya amat jauh dari apa yang kita dapat bayangkan.

Maka setelah Banjir Besar, para pengikut Nabi Nuh pun bertebaranlah di muka bumi sehelai sepinggang setelah meninggalkan kehidupan moden dan canggih mereka ditelan banjir. Mereka kembali menjadi orang gua dan mula berburu, bercucuk tanam dan mengail ikan.

Seperti yang dirakamkan di dalam Al-quran: 
Apakah mereka tidak memperhatikan beberapa banyak generasi yang telah Kami binasakan sebelum mereka, padahal (generasi itu) telah Kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi, iaitu keteguhan yang belum pernah Kami berikan kepadamu, dan Kami curahkan hujan yang lebat atas mereka dan Kami jadikan sungai-sungai yang mengalir di bawah mereka, kemudian Kami binasakan mereka kerana dosa mereka sendiri dan Kami ciptakan sesudah mereka generasi yang lain. 
Qs.Al-An'am: 6
Di waktu-waktu malam mereka mungkin berkumpul di tepi unggun api sambil mendengar cerita orang-orang tua dikalangan mereka mengenai kehidupan moden dan canggih mereka suatu ketika dahulu seperti menaiki bas dan komuter (kebanyakan pengikut Nabi Nuh adalah miskin) dan ada juga yang pernah menaiki kereta. Mereka juga mungkin menceritakan bangunan-bangunan tinggi dan komputer.

Betapa kukuhnya binaan bahtera Nabi Nuh as ini, hinggakan binaan asalnya masih kukuh hingga kini. Gambar diatas (atas sekali) adalah satu sudut dalam bahtera Nabi Nuh, manakala gambar dibawah pula ialah bahan besi yang diperolehi daripada struktur bahtera tersebut. Gambar tersebut diiambil setelah kumpulan arkeologi dari Turki dan China berjaya memasuki bahtera Nabi Nuh as yang terdampar di puncak Gunung Ararat di Turki.

15 comments:

redzuan ridz August 4, 2011 at 10:53 PM  

saudara saya ingin betulkan sedikit info saudara. ada kesilapan. mengenai gambar yang diktakan cakera padat china iru. saudara tersilap ckit . anya dipanggil sbg dropa stone.

Cheguman October 22, 2011 at 9:51 AM  

assalamualaikum,
salam ziarah. kami berminat meletakkan iklan di blog ini. sila hubungi 0194402211 untuk perbincangan. Lihat http://www.morhabshi.com
terima kasih.

Chikraft-The Handmade Series June 28, 2012 at 1:38 PM  

as salam.

Blog yang sangat berinfomasi dan amat menarik minat saya.

TQ

Unknown August 19, 2012 at 6:40 AM  

Artikel ini mmg menarik sekali..manusia zaman sekarang mmg perasan mereka hidup dalam tamadun yang paling moden..sebagai contoh ada pengkaji barat yang mengatakan piramid dibina oleh makhluk asing kerana bagi mereka teknologi pembinaan piramid itu terlalu canggih..tak tercapai oleh manusia zaman dahulu..haha..naif betul..inilah akibatnya kalau mengkaji tanpa iman ..mereka spt xde hala tuju..disini kita boleh nampak mukjizat AL QURAN..
Secara teorinya,..apa yang berlaku pada zaman nabi nuh itu adalah satu proses kitaran alam yang diluar kawalan manusia..bumi telah wujud berbilion tahun , manusia baru wujud dlm puluhan ribu tahun shj..proses seperti banjir besar itu mungkin sudah beratus kali berlaku(katalah ..dlm setiap 100 ribu tahun sekali ke..)if this is the case,..sudah tentulah ia akan berlaku lagi...jeng..jeng..jeng..

Unknown May 19, 2013 at 11:57 AM  

AlQuran : "Have they not travelled through the earth and seen what was the end of those before them? They were more in number than them and mightier in strength, and in the traces (they have left behind them) in the land, yet all that they used to earn availed them not." (Surah 40, verse 82)

HaZek October 11, 2013 at 11:50 PM  

awalnya saya percaya , tetapi saya kaji ulang , ternyata dari jaman nabi nuh sampai sekarang sudah ribuan bahkan jutaan tahun lamanya , seharusnya pada zaman nabi ibrahim pun sudah maju , sebab setelah banjir besar nabi nuh masih hidup , knp dia tidak memanfaatkan ilmunya , mohon dicerna , waalaikum salam wr wb

Unknown January 25, 2014 at 2:29 AM  

Good information..can i know where can i explore more??

Unknown January 25, 2014 at 2:30 AM  

Good information..can i know where can i explore more??

PRO73 July 8, 2014 at 10:28 PM  

"sungai-sungai mengalir dibawah mereka"

hmm..jangan-jangan? huh paip..mereka dah guna paip dan saluran air..eh..sebab mana mungkin kita tinggal atas sungai pulak. macam mana ni?

MOHD_KHAIRYADY May 16, 2015 at 12:32 AM  

Maaf admin, saya rasa saudara telah salah tafsir kehidupan zaman nabi nuh dan salah fakta pembinaan piramid.

1) Kehidupan zmn nabi noh sebenarnya tidak ada kecanggihan teknologi. Cuba saudara renungkan mukjizat yg telah diturunkan kpd para rasul&nabi. Allah telah menjadikan bagi setiap Nabi mu`jizat yang bersesuaian dengan zamannya. Nabi yg diturunkan kitab hanya 3 sahaja iaitu musa, isa&muhammad. Mengapa tiada kitab utk nabi noh jika benar zmn itu canggih? Jadi jelas zaman noh sebenarnya tidak secanggih kita kerana itulah kitab tidak diturunkan kerana tidak sesuai dengan tahap pemikiran manusia di zaman itu.

2) pembinaan piramid sebenarnya telah disebut di dalam al Quran yg membongkar rahsia pembinaan piramid sebenarnya daripada tanah liat. Pembongkaran misteri piramid adalah hasil daripada mukjizat al-Quran yang telah berbicara sejak ribuan tahun dahulu.

FIRMAN Allah SWT yang bermaksud: Dan berkatalah Firaun: Wahai kaumku, aku tidak mengetahui Tuhan bagimu selain aku. Maka bakarlah wahai Haman untukku tanah liat kemudian buatkanlah untukku bangunan yang tinggi agar aku dapat naik melihat Tuhan Musa, dan sesungguhnya aku benar-benar yakin bahawa dia (Musa) orang-orang pendusta. (al-Qasas: 38).

Daripada penjelasan ayat al-Quran di atas jelaslah bahawa selama ini manusia menjadi hairan dan kagum bagaimanakah bangunan-bangunan yang dibinakan oleh Firaun iaitu piramid dapat berdiri megah dan perkasa di bumi Mesir pada zaman. Akhbar Amerika Times edisi 1 Disember 2006, telah menyiarkan berita saintifik yang mengesahkan bahawa Firaun telah menggunakan tanah liat untuk membina piramid. Menurut kajian tersebut, disebutkan bahawa batu-batu yang digunakan untuk membuat piramid adalah daripada tanah liat yang dipanaskan sehingga membentuk batuan keras yang sukar dibezakan dengan batu asalnya.
Rujuk Artikel Penuh ini: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=1227&pub=Utusan_Malaysia&sec=Bicara_Agama&pg=ba_01.htm#ixzz3aE1O9ahH
© Utusan Melayu (M) Bhd

Ulasan : segala sesuatu tentang kehidupan para nabi seharusnya bersandarkan al quran bukan menggunakan logik akal semata-mata. Al quran mempunyai fakta yg jelas spt pembinaan piramid& perlu kajian spt kisah zmn nabi noh.

MOHD_KHAIRYADY May 16, 2015 at 1:20 AM  
This comment has been removed by the author.
MOHD_KHAIRYADY May 16, 2015 at 1:31 AM  
This comment has been removed by the author.
MOHD_KHAIRYADY May 16, 2015 at 1:43 AM  

Apakah mereka tidak memperhatikan beberapa banyak generasi yang telah Kami binasakan sebelum mereka, padahal (generasi itu) telah Kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi, iaitu keteguhan yang belum pernah Kami berikan kepadamu, dan Kami curahkan hujan yang lebat atas mereka dan Kami jadikan sungai-sungai yang mengalir di bawah mereka, kemudian Kami binasakan mereka kerana dosa mereka sendiri dan Kami ciptakan sesudah mereka generasi yang lain.
Qs.Al-An'am: 6

Berkenaan ayat ini. Perkataan generasi tidak bermaksud manusia di sekelompok tempat. Ayat al quran akan menggunakan istilah "kaum" jika merujuk pada sekelompok manusia maka generasi adalah seluruh manusia di muka bumi iaitu ayat " kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi". Malaikat juga pernah mempersoalkan mengapa perlu diciptakan manusia iaitu ”Mengapa Engkau hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami sentiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?" Lihat ayat "orang membuat kerosakan&menumpah darah" jelas inilah generasi yg dimaksudkan malaikat sehingga allah binasakan dan diganti dgn generasi baru. Kaum nabi noh dihapuskan pada yang ingkar sahaja&ianya juga tidak melibatkan generasi manusia di seluruh muka bumi waktu itu.

Tentang teknologi canggih purba yang dijumpai seperti kesan nuklear&cakera purba. Ini tidak mustahil adalah peninggalan generasi manusia terdahulu sebelum nabi Adam. Ayat "Kami binasakan mereka kerana dosa mereka sendiri dan Kami ciptakan sesudah mereka generasi yang lain. " .Al-An'am: 6 jelas menyatakan yang binasa adalah mereka bukan bumi maka kesan peninggalan teknologi mereka masih ada di dalam perut bumi dan itulah yang dijumpai para arkeologi zaman ini.

MOHD_KHAIRYADY May 16, 2015 at 2:24 AM  
This comment has been removed by the author.
MOHD_KHAIRYADY May 16, 2015 at 3:30 PM  

Akhir sekali, pembinaan kapal besar nabi noh. Fahami surah ini :

Firman Allah SWT dalam surah Hud:

11:36

“Dan diwahyukan kepada Nuh, bahawasannya sekali-kali tidak akan beriman di antara kaummu, kecuali orang-orang yang telah beriman saja, kerana itu janganlah kamu bersedih hati tentang apa yang selalu mereka kerjakan. Dan buatlah bahtera itu dengan pengawasan dan petunjuk wahyu Kami.” (QS. Hud: 36)

Jelas pembinaan kapal ini bukan dengan penggunaan teknologi tetapi dengan pengawasan dan petunjuk wahyu allah dengan maksud lain mukjizat. Maka sememangnya zaman nabi noh tiada teknologi moden tetapi hanya menggunakan kederat dengan bimbingan wahyu allah.

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP